Μήνυμα του Συλλόγου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

3
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο Τ Α
ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρα 17-11-2015

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Η μνήμη μένει ζωντανή όταν ο αγώνας συνεχίζεται»,

Έχουν περάσει 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντίσταση  της νέας γενιάς για Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία και το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το Πολυτεχνείο, το ‘73, αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα, με την κινητοποίηση των φοιτητών των εργαζομένων και του λαού.
Σήμερα, όλοι μας έχουμε χρέος να βαδίσουμε με τα ίδια αποφασιστικά βήματα ενάντια στη “δικτατορία και την πολιτική των μνημονίων και του φασισμού”.
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε τα  πέντε τελευταία χρόνια με την εφαρμογή βαθιά αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, με το πρόσχημα της καπιταλιστικής κρίσης και τη βοήθεια των μνημονίων και των διεθνών δεσμεύσεων που έχουν συνάψει οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Η κοινωνική κατεδάφιση συνεχίζεται με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, τις νέες μειώσεις στους συνταξιούχους, την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των δομών πρόνοιας και τη συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τιμούν τους ήρωες του πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθειά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία και καλούν σε ένα κοινό μέτωπο, για την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη φορολόγηση του κεφαλαίου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ                 Γ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: