«Ενέργειες για τη διακοπή της παραγραφής αναδρομικής διεκδίκησης δώρων και επιδόματος αδείας»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

  Ενημερωθήκαμε ότι συνάδελφοι από άλλους Δήμους όπως και από άλλους τομείς του Δημοσίου, έχουν προσφύγει Δικαστικά (και κάποιοι έχουν δικαιωθεί) ,σχετικά με την περικοπή Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων ,όπως και του επιδόματος αδείας.
Με γνώμονα ότι για τις αξιώσεις αυτές υφίσταται διετής παραγραφή αρχής γενομένης από την ημέρα, που κάθε μία από αυτές κατέστη απαιτητή προτείνουμε , κάθε ένας συνάδελφος -συναδέλφισσα να καταθέσει την αίτηση διακοπής της παραγραφής, άμεσα, χρησιμοποιώντας το υπόδειγμα που επισυνάπτουμε, κρατώντας αντίγραφό του μαζί με το πρωτόκολλο κατάθεσης.

Σε δεύτερη φάση μπορούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να προσφύγουμε δικαστικά και να τα διεκδικήσουμε ,χρησιμοποιώντας και το δεδικασμένο των αποφάσεων που περιμένουμε να μας στείλουν συνάδελφοι που τα έχουν ήδη κερδίσει,ή όχι. Όπως και να χει καλό είναι να μην παραγραφεί οι απαίτηση μας και αυτό γίνεται με την αίτηση που πρέπει να καταθέσουμε,ακολουθεί αναλυτικά η νομική τεκμηρίωση για όποιον ενδιαφέρεται.

———————————————————————————————————————————

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ

Του /Της του

Κατοίκου οδός αριθμό

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ

Όπως γνωρίζεται είμαι εργαζόμενος/νη στο Δήμο
Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012 κόπηκαν ολοσχερώς από 01-01-2013 τα ετήσια επιδόματα δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων, καθώς και το επίδομα αδείας όλων των εργαζομένων μεταξύ αυτών και εμού .
Οι περικοπές αυτές είναι παράνομες και αντίθετες τόσο προς το Σύνταγμα της χώρας, όσο και προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο,. Υπό την έννοια αυτή, όπως έχει κριθεί με τις αποφάσεις της Επιτροπής του ΕΚΧ στο Στρασβούργο ( υπ΄αριθμ. 76/2011 ΙΚΑ , υπ΄αριθμ. 78/2011 ΠΟΠΣ ) ο εργοδότης μου οφείλει να μου καταβάλει τα επιδόματα δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα αδείας των των ετών 2013-εως 2015 άμεσα .
Η παρούσα αίτηση συνιστά άσκηση του δικαιώματος μου και επιπλέων αποσκοπεί και στη διακοπή της παραγραφής για κάθε μου αξίωση όπως ανωτέρω αναφέρονται.

Για τους λόγους αυτούς επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου και αιτούμαι την άμεση καταβολή των οφειλόμενων.
Ο/Η αιτών/αιτούσα
————————————-

——-/——/———–

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: