ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο Τ Α
ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Σύλλογός μας κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. συμμετέχει στη στάση εργασίας που προκήρυξε η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων όλων των υπηρεσιών του Δήμου από οποιαδήποτε Δημοτική αρχή,με ιδιαίτερη μνεία στην υπηρεσία καθαριότητας και την διαχείριση στερεών αποβλήτων του Δήμου μας.
Δεδομένου ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει κόστος πολλαπλάσιο των υπηρεσιών του Δήμου που θα κληθούν να καταβάλλουν οι δημότες ,καθώς και την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον η τοπική διοίκηση στους δημότες της ,θέση η οποία έχει εκφρασθεί και διεκδικηθεί αγωνιστικά με πολυήμερες κινητοποιήσεις.

Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας και των παρατάξεων αυτής, το οποίο περιμέναμε και όταν επί σειρά ετών είχαν εκχωρηθεί μεγάλα τμήματα της καθαριότητας του Δήμου μας σε ιδιώτες .
Χαιρόμαστε για την απόφαση της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. να βάλλει , έστω και τώρα, φρένο στο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και θα βρεθούμε αγωνιστικά δίπλα της.

Καλούμε την Δημοτική αρχή του Δήμου Κέρκυρας

Να εγκαταλείψει το όποιο σχέδιο ιδιωτικοποίησης μέρους της καθαριότητας
Να προχωρήσει στη δυναμική διεκδίκηση μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό του Δήμου σε κοινό μέτωπο,τη στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας καθώς και όλων των υπηρεσιών όπου έχουν ανάγκη με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ώστε ο Δήμος μας να μπορεί να προσφέρει στους δημότες τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες σε ένα τουριστικό προορισμό όπως είναι το νησί μας.
Να στηρίξει τους εργαζόμενους της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη ατομικής προστασίας κατά την άσκηση του έργου τους,με έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα,ρουχισμός κ.λ.π.) ,με εμβολιασμό και ιατρικές εξετάσεις που επιβάλλονται από το νόμο λόγω της φύσης της εργασίας τους.

Καμιά καταβολή διαθέσιμων από τον Δήμο μας για εξυπηρέτηση των δανειστών ,δεδομένου ότι κάτι τέτοιο υποθηκεύει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού σύνολου ,παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικές δομές κ..α. καθώς και την μισθοδοσία των εργαζόμενων στον Δήμο και τα Νομικά πρόσωπά του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ                                 Γ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.-ΑΦΙΣΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16-6-2015)

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: